Stratum
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Waarom is een financiële check noodzakelijk?

Bij het toewijzen van woningen waarbij er meerdere kandidaten op 1 bouwnummer zijn, kijken we of een kandidaat al een financiële check heeft laten doen. Dit kan dus in je voordeel werken.

Hoe werkt een financiële check?

Wanneer moet ik na mijn financiële check de hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de appartementen definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.
Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast? In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met 1 afwijzing van een geldverstrekker.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat het huidige CKE gebouw wordt gesloopt. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik het appartement (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is i.t.t. de bouwrente wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

In nieuwbouwproject Hoog Stratum woon je in het levendige hart van het centrum van Eindhoven aan de P.Czn. Hooftlaan. Alles wat het centrum te bieden heeft ligt op loopafstand van deze bijzondere woonplek: winkels, bioscopen, horeca, een stadspark, scholen en nog veel meer!

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Het openbaar vervoer ligt letterlijk om de hoek. Binnen 100 meter ben je bij de dichtstbijzijnde bushalte en in ca. 7 min. fietsen bereik je het centraal station.

Waar kan ik informatie vinden over Hoog Stratum?

Naast de informatie op onze website, raden we je aan om jezelf aan te melden voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Like ook Facebook en je mist niets meer!

Maak ook alvast je account aan voor Mijn Eigen Huis. Dat doe je door op het hartje te klikken dat je bij de woningen ziet of op het poppetje rechtsboven in je scherm. Bij je mobiele telefoon zie je het poppetje bij het menu staan.

Ná dat de verkoop is gestart, geef je via jouw Mijn Eigen Huis account je voorkeuren voor de appartementen aan ons door en vind je in jouw account alle verkoopstukken en belangrijke informatie! Let op: de verkoopstukken zijn pas beschikbaar op het moment dat de verkoop is gestart.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Hoog Stratum?

In de buurt van Hoog Stratum liggen meerdere scholen. Op ca. 5 min. lopen ligt Basisschool de Hasselbraam. Met de fiets ben je binnen 10 min. bij middelbare school het Augustinianum en de Technische Universiteit.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Schuin tegenover Hoog Stratum liggen meerdere restaurants zoals Dijk9 en Zuid. Wil je echt gaan voor het topsegment? Aan het einde van de straat ligt sterrenzaak Zarzo om de hoek! Geniet in de late zon van een van een drankje op het gezellige terras van Calypso op Stratumseind! Een stukje verder liggen op de Kerkstraat (ca. 10 min lopen) nog meer restaurants en terrassen voor een heerlijke middag of avond.
Omdat Hoog Stratum aan het winkelcentrum grenst, zijn alle winkels erg makkelijk en snel te bereiken.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe appartementen worden er in Hoog Stratum gerealiseerd?

Er komen 36 appartementen.

Komen er ook huurwoningen of sociale koopwoningen in het gebouw?

Nee, er komen in Hoog Stratum geen huurwoningen of sociale koopwoningen.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwappartement is een woning zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Kan ik of een bezoeker de auto voor de deur parkeren?

Voor de appartementen worden in de parkeergarage parkeerplaatsen gereserveerd. Bezoekers kunnen parkeren in het openbaar gebied. In het openbaar gebied in het centrum van Eindhoven geldt betaald parkeren.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

In de parken in de omgeving (Anne Frankplantsoen en Stadswandelpark) heb je plek genoeg om de hond uit te laten.

Hoeveel en wat voor soort appartementen komen er in Hoog Stratum?

Er komen 36 appartementen met veel verschillende woonindelingen. Alle appartement staan online bij het woningaanbod met plattegronden en impressies.

Wanneer start de verkoop van de appartementen?

Begin 2018 start de verkoop van de 36 appartementen. Meld je aan via de website en blijf op de hoogte van de definitieve start verkoopdatum.

Hebben de appartementen buitenruimte?

Alle appartementen krijgen een balkon, een loggia, een terras of een serre. Het U-vormig appartementengebouw heeft een prachtige gemeenschappelijke binnentuin. De appartementen op de begane grond grenzend aan de binnentuin, krijgen een strook aan de tuinzijde waar je heerlijk buiten kunt zitten.

Is er al een bouwvergunning voor project Hoog Stratum?

In de meeste gevallen is er al een vergunning voordat de appartementen in verkoop gaan. Soms wordt de vergunning tijdens de voortgang van de verkoop verkregen.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer wordt het gebouw opgeleverd?

We verwachten meestal 3 maanden na het versturen van de goednieuwsbrief - deze brief wordt verstuurd als er wordt voldaan aan alle opschortende voorwaarden -  te starten met de bouw. Het is nog niet bekend wanneer het gebouw wordt opgeleverd. De geplande oplevering wordt nader bekend gemaakt. Houd de website en het nieuws in de gaten.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Voor dit project worden digitale brochures gemaakt die je kunt downloaden op de website ná dat de verkoop is gestart. Dat is handig want dan heb je via de mobiele telefoon de brochure altijd bij de hand!

Vragen over de appartementen

Wie verkoopt de appartementen in Hoog Stratum?

De appartementen worden verkocht door BPD. Ná dat de verkoop is gestart en de appartementen zijn toegewezen, zal Van Santvoort Makelaars in Eindhoven de verkoopgesprekken met de kandidaten opstarten. Heb je vragen? Dan kun je ze stellen aan BPD via de chat, mail of telefoon. Wij zullen dan z.s.m. reageren. 

Ik wil graag een optie op een appartement, kan dat?

Je kunt pas een optie nemen op een appartement als de verkoop is gestart. Voor die tijd is dit niet mogelijk. De status van een bouwnummer (in voorbereiding, in optie, vrij of verkocht) kun je op de website zien bij het woningaanbod.

Wanneer start de verkoop?

De verkoop van de 36 appartementen is gestart. De status bekijk je bij Woningen.

Wie bouwt de appartementen?

De appartementen worden gebouwd door aannemer Huybregts Relou. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Zijn er mogelijkheden om het appartement naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om het appartement aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van het gebouw. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Er zijn nog geen meerwerk opties bekend. De optielijst is te bekijken en te downloaden op het moment dat de verkoop is gestart.

Worden de appartementen opgeleverd met keuken, badkamer en/of tegels?

De appartementen krijgen standaard een complete keuken, een moderne badkamer en luxe tegelwerk. Uiteraard zorgen wij ervoor dat het afwerkingsniveau wordt afgestemd op de kwaliteit van het appartement.

Mag ik het appartement ook helemaal casco kopen?

Het is mogelijk om het appartement te kopen zonder keuken. Dit wordt dan verrekend met de verkoopprijs. Echter, bij een appartement heeft de aannemer altijd de verplichting om een badkamer en het tegelwerk standaard aan te brengen i.v.m. de waterdichtheidsgarantie. Dit betekent dat je wel kunt kiezen voor een andere badkamer en/of tegels, maar de aannemer moet dit altijd standaard aanbrengen in het appartement.

Waar kan ik de plattegronden van de appartementen bekijken?

Alle 36 plattegronden bekijk je bij het woningaanbod.

Welk energielabel heeft het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Stel je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?